Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

İmamoğlu İçme Suyu Projesi’nin yapımına yeniden başlandı..

İmamoğlu İçme Suyu Projesi’nin yapımına yeniden başlandı..

Başkan Zeydan Karalar’dan Yörük diyarı İmamoğlu’na içme suyu hizmeti

 

Baskan Zeydan Karalar’dan Yörük diyari Imamoglu’na içme suyu hizmeti

 

Ilçe genelinde, 165 km boru dösenecek, asbestli borular degisecek ve Imamoglu’nun içme suyu sebekesi yenilenecek

 

Imamoglu’nda gerçeklestirilen proje ile ilgili düzenlenen törene katilan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Adanalilarin ihtiyaçlarina yönelik projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

UZUN YILLAR DAYANACAK BORU DÖSENIYOR

Baskan Zeydan Karalar, “Adana için yararli isler yapmaya geldik. Bir gün Kozan’da, bir gün Imamoglu’nda, bir gün Karatas’ta, bir gün Pozanti’da hem daha önce baslamis, bugünkü is gibi yarim kalan bitirilemeyen ya da hazirliklari yapilmis baslanamamis projeleri baslatiyoruz, hem de gerekli olan yeni projeleri devreye sokuyoruz. Bu proje önceden baslayan, yaklasik 6 milyon 750 bin liralik projedir.

12 km’lik asbest boru var. Kardeslerimiz Imamoglu’nda saglikli su içemiyor. Buna gönlümüzün razi olmasi mümkün degil. Yarim kalan bu projeyi bitirmek üzere harekete geçtik. 12 km’si 100 yil dayanabilecek kapasitede duktil demir boru boru dösenecek. Yaptigimiz isleri uzun vadeli dayanacak sekilde hayata geçirelim ki, 3-5 yilda bir yeniden para harcamayalim, halkimizin parasi bosa gitmesin” dedi

YÖRÜK DIYARINA SEVGIM, SAYGIM, ILGIM BILINIR

Imamoglu’na hem Yedigöze Baraji’ndan saglikli içme suyu getirilecegini belirten Baskan Zeydan Karalar, “Imamoglu’na hayirli olsun. Imamoglu’ndaki hemsehrilerimiz kisa süre içinde saglikli içme suyuna kavusacak. Imamoglu’ndaki kardeslerim sabretsinler, altyapi çalismalari bittikten sonra sebekenin tamamini yenileyecegiz. Imamoglu’nda eski sebeke kalmayacak. Ne asbestli boru, ne de üç güne bir çatlayan, patlayan borular kalacak. Uzun süre dayanan ve su kaçaklarinin sifira inecegi bir sebeke yapacagiz. Çatalan Baraji’ndan yaklasik 13 milyon metreküp su çikiyor fakat bunun ancak 7 milyon metreküpünü devreye sokabiliyoruz. 6 milyon metreküp su kayboluyor. Bu proje, söz konusu kaybi azaltacak projelerden bir tanesi. Bu yüzden çok mutluyum. Imamoglu’ndaki Yörük kardeslerime, Yörük diyarina, öteden beri baska bir ilgi, sevgi ve saygimin oldugu bilinir. Göreve basladigimizdan bu yana ikinci temel atisimiz bu. Daha nice nice temeller atacagiz. Emegi geçen herkese sevgilerimi sunuyorum, tesekkür ediyorum” diye konustu.

 

 



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli